Bedenimiz değişirken...

İlk sütyen ve ağda maceralarımız... Kadınlığa attığımız ilk adımla birlikte bedenimiz de hızla değişmeye başladı. Bunu kah oyun gibi algılayıp göğsümüzün üzerine koyduğumuz kabın büyüklüğünde olmasını diledik, kah onları sanki bize ait değilmiş gibi saklamaya çalışıtık... Ve ilk sütyenimizi aldık... Daha sonra uzayan tüyler başımıza bela oldu. Ağdayla tanıştık... Kızlar biraraya gelip bunu eğlence haline getirdik... Ya siz neler yaşadınız?

13 yorum:

Adsız dedi ki...

İlk sütyenimi oldukça geç almıştım, sanırım üniversiteyi kazandığım seneydi. Sütyeni uzun süre büyümenin göstergesi olarak kabul ettiğimden almamak konusunda çok direnmiştim (şanslıydımki almamı gerektirecek kadar büyük gögüslerim de yoktu). İlk sütyenimi alırken yanımda ablam vardı, bana uygun bişey bulmak için oldukça çok uğraşmıştık. (yaş:32, eğitim:üniversite, şehir:İstanbul)

Adsız dedi ki...

ben ilk önce yarım atlet sütyenlerden kullanmıştım. Uzun süre askılı sütyenlere geçemek istememiştim. Liseye başlayınca ise süngerlilerine dadanmıştım. büyük göğüslü olmak önemliydi ya. küçükken hatırlıyorum anneannem bize hep tembihlerdi kahve içmeyin göğüsleriniz küçük kalır diye. ben aslında sütyen takmayı sevmiyorum. eve geldiğimde ilk iş çıkarmak oluyor zaten. küçük göğüslü olsam da hiç takmasam diye düşünürüm hep.

Adsız dedi ki...

İlk sütyen maceramı çok iyi hatırlıyorum. Annem hadi sana sütyen alalım demişti bi çarşıya çıktığımızda. Ben de hayır ben asla sütyen takmiycam demiştim. Büyümek istemiyordum. Çocuk kalmak çok güzeldi. Kıllarımı aldırmak konusunda da bayaa direnç göstermiştim. Annem ne zaman teşebbüs etse bi yolunu bulup kaçmıştım. Sonunda görüntü kurtarılamaz hale gelince kurbanlık koyun misali kaderime razı oldum. İlk seferinde öyle canım yandı ki bi daha yapmam dedim. Ama sonra sonra alıştım işte..

32, üniversite, istanbul

Adsız dedi ki...

Bir gün sokakta oynarken abim beni çağırdı ve kızarak gidip üstüme düzgün bir şeyle giymemi söyledi. Ben de şortum kısaolduğu için kızdığını sanıp, gidip şortumu değiştirdim. Beni tekrar gördüğünde "Sana üstünü değiştir demedim mi?" diye daha çok kızdı.. Anlamamıştım, akşam eve gittiğimde anladım ki, göğüslerimin büyümeye başladığı artık belli oluyormuş, ve ben artık daha bol şeyler giymeliymişim..
Genelde büyümeye hevesli olsam da, o zaman üzülmüştüm, artık sokakta oynarken bol şeyler giymeliyim diye.. Derken yaım atlet sütyen, sonra kuzenime küçük gelen sütyeni..Şimdiyse vücudumun parçası oldu adeta..

Adsız dedi ki...

Göğüslerim belirginleşmeye başladığı zaman bundan rahatsız olduğumu hatırlıyorum, çünkü o ara dönemde insan ne büyüklerin kullandığı sütyenleri kullanabiliyor ne de eski halinde kalabiliyor. Sadece yarım atlet tarzı şeyler giyebiliyorsunuz ama o da askılı tişörtlerle iyi durmuyordu. O yüzden biraz sıkıntı çekmiştim sanırım,ilk sütyenimi bana ya annem ya da ablam almıştı. Sevindiğimi hatırlıyorum ama sanki utanmıştım da. Ablamla pazarda sütyen bakmak ise en utanç verici anlarımdan biriydi çünkü ablam bunları çoktan aştığı için benim üzerimde sütyen denemeye kalkıyordu bense utana sıkıla bi an önce bunun bitmesini istiyordum. Beni bu kadar utandırmasına rağmen, büyük göğsüm olmasını istediğimi de hatırlıyorum.
23 üniversite istanbul

Adsız dedi ki...

yanlış hatırlamıyorsam ilkokul 4 ya da 5 e kadar üstsüz denize girdim, çok iri bir çocuk olmadığım için ve hep ailemle olduğum için bu hiç sorun olmamıştı. Sonra bir yaz, benden bir kaç yaş büyük kızlarla aynı anda denize girme durumu ortaya çıktı ama onlar ergenlik çağına girmişler ve vücutları artık bir çocuk vücudu olmaktan çıkmaya başlamıştı. Ablamın deniz kenarında umlarla göğüs yapıp, "henüz seninkiler böyle olmadığı için senin onlar gibi olmana, onlar gibi üste ihtiyacın yok" demiş anlatmıştı. Kendisi şu an hatırlamasa da, bende nasıl bir yer etmiş ki deniz kenarındaki oturuşumu bile hatırlıyorum.

Adsız dedi ki...

benim ilk sütyenim bugün alındı ve daha 13 yaşındayım ama benim arkadaşlarım da sütyen takıyorlar bazen acaba çok mu erken diye düşünmüyor değilim ama onlar sütyen takarken ben hala yarım atlet giemezdim ya SİZCE ERKEN Mİ ?

Adsız dedi ki...

Ben senin için erken olduğunu düşünmüyorum hatırlıyorum da ben 5. sınıftayken sütyen takan arkadaşlarım vardı.

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşlar bnde her kadın gibi ilk olarak yarım atletle başladım vede liseye geçmemem 3-4 hafta kala 80 numaralık bi styn aldm ve göğüslerim gayet diri her kızada tavsiye ederim..

Adsız dedi ki...

ben henüz 13 yaşındayım yarım atlet kullanıyorum.Ablam bana 2-3 gün önce sanada bir sütyen mi baksak? dedi. hemen lafı degiştirdim çok utanıyorum lütfen biri bana yol göstersin bu cekimserliği yenmek istiyorum..:(

Adsız dedi ki...

ya benim arkadaslarim hepsi sutyen takiyo sadece ben yakmiyorum goguslerim cok kucuk deil ama cokta buyuk deil anneme bana sutyen alalim demeye utyaniyorum aslinda gecen yil bana sana sutyen almamiz lazim dedi bende tmm hadi diyemedim ama cok istedim oyle demeyi sadece yuzumde bi ifade olustu ama cok istiyorum bir gun eve toplandigimda annemin bana sutyen almis oldugunu gorursem cok sevinirim ins yakinda olur lisedeyim ve butun okul sutyen takiyo ben lise 1`im ve butun okullda sutyen takmayan tek kizim benden daha kucuk gogusleri olan kizlar var onlar takyo ama ben ;ss bana bi yardim edin nasil goguslerimi buyute bilirim biraz da olsa ama kremm fln kullanarak deil yani mesela ne yersem buyurler

Adsız dedi ki...

ilk sütyenimi taktığımda acaba büyük mu oldu bellimi die üstüne yelek felan giyiyordum ama sonradan annemle beraber 2 sütyenimi aldık pembe benekliyidi 7.50 a almıştık annem kasa da başka aldımız ürünleri öderken bende iç çamaşır mağazasına girdim kadın ne istemiştininz dedi bende annem gelsin dedim
kadın bana güldü ve kaç beden dedi bende 70 dedim sonra annem içeri girdi kadının bana verdiklerini üstümde deniyordu ve sonra aldık ...

selin dedi ki...

ben ilk yarım atletimi 5. sınıfın sonlarında aldım. göğüslerim bir limonun yarısı kadar filan oluncaya kadar da aslında geçmek istemiyordum. ama sonra aynaya baktığımda çok çirkin göründüğünu ( ucu çok belliydi) farkettim ve aynı gün anneme söyleyip aldık. orta 2 de ( bu yıl ) ilk sütyenimi aldım. pembe ve siyah desenli. neyse. ilk ağda maceram ise faciaydı. beni zorla ittire ittire kuaföre soktu annem. ama sonuçta bu da büyümenin bir parçasıydı. gerçi sarışın olduğum için belli olmuyordu ama çok uzamışlardı. bir hafta önce de koltuk altımı epilatörle annem aldı. birazcık kanadı :S :D